ІМК збільшує посівні площі під озимими культурами

2 лиспопада 2022

Посівні площі ІМК під пшеницею зросли з 18 тис. га минулого року до 33 тис. га в 2022 році, що є історичним рекордом для компанії.

В 2022 році посівні площі під озимими культурами в Україні в цілому суттєво скоротились (станом на початок листопада посівні площі під озимою пшеницею складають 3.5 млн га у порівнянні з обмолоченими в поточному році 5 млн га). Це призведе до суттєвого зменшення загального врожаю пшениці в 2023 році.

На цьому фоні ІМК вирішила збільшити площі під озимою пшеницею до 33 тис. га, що є рекордним показником для компанії. Збільшення площі відбудеться в першу чергу за рахунок кукурудзи.

Основна причина – вирощування кукурудзи для отримання гарного врожай вимагає внесення досить великої кількості добрив, які є дорогими і дефіцитними в поточних умовах в Україні. Очікується, що подібна ситуація призведе в першу чергу до збільшення посівних площ під ярим ячменем, соєю та соняшником. ІМК пішла іншим шляхом, і виглядає, що ця стратегія може стати виграшною через можливий дефіцит пшениці (особливо продовольчої) в Україні наступного року.

В 2022 році ІМК отримало рекордну врожайність пшениці - 6.7 т/га (у порівнянні з 5.7 т/га в 2021 році).

Нагадаємо, що через військові події в північних регіонах країни навесні 2022 року, ІМК скоротила свої площі під час весняної посівної – кукурудзи було посіяно 50 тис. га (минулого року – 68 тис. га), соняшнику – 19 тис га (26 тис га). Зазвичай кукурудза займає близько 60% всієї посівної площі компанії, загальний земельний банк якої на сьогодні складає близько 120 тис. га.

Огляди компаній: