В липні-вересні Метінвест суттєво знизив основне виробництво

22 листопада 2022

Згідно операційного звіту компанії за третій квартал 2022 року виплавка сталі Метінвестом знизилась у порівнянні з другим кварталом на 43%, виробництво залізної руди – на 66%.

В звітному кварталі виплавка сталі Метінвестом склала 256 тис. т, в минулому кварталі – 450 тис. т.

В показнику виплавки сталі групою враховане лише виробництво Каметсталі (ДМК), в той час як група не відображає в своєму звіті виробничі показники Запоріжсталі, якою Метінвест володіє на 50%, але здійснює операційний контроль.

В свою чергу виплавка сталі Запоріжсталлю в липні-вересні склала 291 тис. т (у порівнянні з 276 тис. т в минулому кварталі), тож з врахуванням Запоріжсталі загальна виплавка сталі Метінвестом в звітному кварталі склала 547 тис. т (53% від загальної виплавки в Україні).

Якщо порівнювати з минулим роком, то виробництво сталі на Каметсталі знизилось на 37% (1.2 млн т), на Запоріжсталі – на 60% (1.2 млн т).

Щодо готової продукції (без врахування Запоріжсталі), то Метінвест випустив 111 тис. т напівфабрикатів (-138 тис. т у порівнянні з минулим кварталом, в основному це квадратна заготовка) та 466 тис. т прокату (+52 тис. т за рахунок стабільних поставок слябів до італійського активу групи).

В третьому кварталі суттєво знизилось виробництво залізорудного концентрату – воно склало 900 тис. т у порівнянні з 2.7 млн т у другому, в звітному кварталі Метінвест сфокусувався на випуку окатишів з вмістом заліза більше 65% - тобто товару з найбільшою доданою вартістю.

Випуск вугілля на активах групи склав 1.267 млн т (+9% до минулого кварталу).

Огляди компаній: