Овостар виплатить дивіденди акціонерам

28 грудня 2022

Провідний український виробник яєць та яєчних продуктів виплатить своїм акціонерам EUR 3.9 млн проміжних дивідендів - повідомлення компанії.

Незважаючи на негативний вплив на операційну діяльність через повномасштабне російське вторгнення, операційні та фінансові показники Овостару за перші дев'ять місяців 2022 року були досить непоганими.

За період з початку року і до кінця вересня виручка компанії склала $90.3 млн, що на 4% нижче минулорічного показника. Операційний прибуток склав $3.6 млн, операційний грошовий потік $10.8 млн, в результаті чого компаанія скоротила і без того невелике боргове навантаження (на 30.09 загальна сума кредитів Овостара склала $10 млн при сумі грошових коштів $6 млн).

Більше того, за рахунок значного зростання цін на яйця в Україні, починаючи з вересня, за нашими очікуваннями, фінансовий результат Овостара в четвертому кварталі року повинен суттєво покращитись. Таким чином, на нашу думку, це і стало основною причиною того, що компанія оголосила про проміжні дивіденди.

Огляди компаній: