Овостар – фінансовий звіт за третій квартал 2022 року

18 листопада 2022

В звітному кварталі один з найбільших українських виробників яєць та яєчних продуктів демонструє непогані операційні та фінансові показники.

В звітному кварталі Овостар скоротив загальне виробництво яєць у порівнянні з показником минулого кварталу, а також минулорічним на 6%. Приблизно на той самий відсоток скоротилися і обсяги продажів в натуральному виразі, при цьому за рахунок зростання середньої ціни реалізації загальна виручка компанії зросла у порівнянні з минулорічною на 2% (до $33.7 млн).

Собівартість виробництва, розрахована в USD зменшилась, що позитивно вплинуло на прибутковість компанії.

В результаті, операційний грошовий потік Овостара у звітному періоді був додатнім і склав $5 млн.

За весь період з початку року і до кінця вересня виручка компанії склала $90.3 млн, що на 4% нижче минулорічного показника. Операційний прибуток склав $3.6 млн, операційний грошовий потік $10.8 млн, в результаті чого компаанія скоротила і без того невелике боргове навантаження (на 30.09 загальна сума кредитів Овостара склала $10 млн при сумі грошових коштів $6 млн).

Загалом фінансовий стан компанії залишається досить гарним, до того ж ми очікуємо значного покращення фінансових результатів – в першу чергу прибутковості бізнесу - в останньому кварталі року за рахунок зростання цін на яйця в Україні протягом вересня-жовтня.

Огляди компаній: