Мережа Сільпо продовжує свій розвиток

16 жовтня 2022

14 жовтня відкрився новий Сільпо у Рівному, на даний момент кількість магазинів мережі знову досягнула позначки 300.

Площа магазину у Рівному складає близько 1.5 тис. кв м. Вже звично для останніх років діяльності компанії, що новий супермаркет є дизайнерським – цей магазин про почуття, любов, щастя і вдачу, такий собі позитивно-емоційний.

Це другий торгівельний об’єкт, відкритий Сільпо цієї осені, першим був новий супермаркет, відкритий на початку вересня в стилі «дзен» в Ужгороді.

Загалом, на початок року в мережі було 333 магазини, 31 магазин було втрачено під час бойових дій та на окупованій території в першій половині 2022 року. Ще 8 супермаркетів було закрито через причини, не пов’язані з військовими діями. Також роботу частини магазинів в лютому-березні було призупинено, але невдовзі вони відновили свою роботу.

Втрати мережі по загальній торгівельній площі в результаті війни на даний момент склали близько 10%.

На кінець серпня працювало 298 супермаркетів Сільпо та Le Silpo, а після нових відкриття нових магазинів восени, їх кількість знову досягнула 300.

Виручка від роздрібної торгівлі мережі в 2021 році склала 58.8 млрд грн, що на 18.3% перевищило показник 2020 року. Основна причина зростання – збільшення торгівельної мережі з 276 до 333 торгівельних точок.

Згідно офіційної фінансової звітності оператора мережі компанії Сільпо-Фуд, її операційний збиток в 2021 році склав 417.4 млн грн, при цьому за нашими оцінками EBITDA (операційний прибуток без врахування амортизації) склала близько 3.5 млрд грн.

Обзоры компаний: