ЕКО Маркет: головна мета – зберегти кількість магазинів

7 лютого 2023

Через повномасштабне російське вторгнення кількість супермаркетів ЕКО Маркет знизилась з 137 магазинів на кінець 2021 року до 125 магазинів.

В нещодавньому інтерв’ю RAU президент ЕКО Маркет Інна Мирошниченко поділилась останніми новинами мережі.

До повномасштабного вторгнення мережа була представлена в 16 регіонах України, при цьому найбільше супермаркетів було на Київщині, а найбільш активно протягом останніх років нові торгівельні точки відкривались на заході країни. На кінець 2021 року мережа налічувала 137 супермаркетів (включаючи ті, що працювали по франшизі).

Після початку вторгнення, як і інші мережі, діяльність ЕКО Маркету зазнала суттєвих змін. Частина супермаркетів (наприклад, в Чернігові, Миколаєві, Вінниці та Бучі) була пошкоджена під час обстрілів, декілька магазинів залишилась на окупованій території. Змінились логістичні шляхи постачання продукції, компанія скоротила асортимент товарів.

При цьому майже відразу після початку повномасштабного вторгнення власники та менеджмент ЕКО Маркет прийняли рішення працювати на прифронтових територіях і відкриватися одним із перших на деокупованих. Лише нещодавно було закрито магазин в Бахмуті, станом на січень 2023 року продовжують працювати супермаркети в Краматорську та Костянтинівці.

В 2022 році було відкрито лише один новий ЕКО Маркет – на Сумщині, а загалом,станом на кінець 2022 року працювало 125 супермаркетів мережі.

ЕКО Маркет кількість магазинів

*-з врахуванням франчайзингових магазинів

В планах компанії на 2023 рік в першу чергу значиться збереження існуючої кількості магазинів, оптимізація та компенсація витрат, понесених мережею в 2022 році.

Нагадаємо, що в 2021 році виручка ТОВ Еко – основного оператора мережі ЕКО Маркет – склала близько 6 млрд грн, EBITDA – близько 300 млн грн, чистий прибуток – 50 илн грн. Дані показники не враховують магазини, що належать до мережі ЕКО Маркет, але працюють по франшизі (таких магазинів близько 40).

ЕКО Маркет входить до складу Баядера Груп, кінцевими бенефіціарами якої є Наталія Бондарева та Святослав Нечитайло.

Огляди компаній: