В 2023 році Нова Пошта планує зрости на 10%

26 січня 2023

Станом на кінець 2022 року оборот Нова Пошта дорівнював 90% від обороту до повномасштабного російського вторгнення.

Як повідомляє видання Vector з посиланням на виступ одного з засновників Нова Пошта Володимира Поперешнюка на Ukraine Economic Outlook, найбільший оператор поштових послуг України продовжує свій розвиток, незважаючи на війну.

На даний момент Нова Пошта досягла 90% від обороту «до повномасштабного вторгнення», а на 2023 рік планує зростання на 7-10%.

Компанія продовжує будівництво логістичних центрів в Борисполі та Одесі, та розвивається в сусідніх з Україною країнах.

За словами Поперешнюка наразі в Польщі працює вже 20 відділень Нова Пошта, на перший квартал 2023 року планується відкриття відділень в Чехії, Литві, Румунії та Німеччині. Основна мета – працювати з клієнтами, що виїхали з України внаслідок повномасштабного російського вторгнення. На даний момент клієнтами польських відділень на 90% є саме українці.

Поперешнюк не сумнівається в перемозі України, але очікує, що буде важко: "Ми не сумніваємося, що перемога буде. Але я не чекаю, що це станеться влітку. Ворог сильний, не планує здаватися, готує мобілізацію. Я параноїк у бізнесі. Мені постійно здається, що прокинусь, а клієнти всі пішли. Так само і в цьому випадку. Є загроза і, можливо, її слід демонізувати, щоб шукати ресурси в собі. Треба постійно тримати себе у формі та не зупинятися ні на секунду."

Нагадаємо, що згідно наших попередніх оцінок, фінансовий стан Нова Пошта до повномасштабного військового вторгнення був досить непоганим. Враховуючи, що в другому півріччі 2022 року компанія майже оговталася від шоку, пов’язаного з початком вторгнення, кредитне навантаження Нова Пошта не є великим, за нашими оцінками, фінансовий стан компанії повинен залишитись відносно непоганим і наприкінці 2022 року.

Вихід фінансового звіту Нова Пошта за 2022 рік очікується в квітні 2023 року.

Огляди компаній: