Укрпромінвест лідирує серед виробників борошна

25 січня 2023

В 2022 році Вінницький КХП №2, що входить до структури групи Укрпромінвест-Агро, посів перше місце серед українських виробників борошна.

Згідно інформації порталу Latifundist з посиланням на АПК-Інформ, в 2022 році ВКХП №2 виробив 117 тис. тон борошна.

Це є найбільшим показником серед українських виробників, на другому та третьому місцях розташувались компанії Дніпромлин та ВКФ Рома.

Зауважимо, що в звіті немає даних по компанії Хмельницьк-Млин, яка в попередні роки належала до провідних українських виробників борошна.

У свою чергу, ВКХП №2 є важливим активом в структурі Укрпромінвест-Агро. Протягом останніх років він належить до провідних українських виробників та експортерів борошна, виробляючи до 150 тис. тон борошна на рік. ВКХП №2 є також одним з найбільших експортерів борошна з України.

Починаючи з 2018 року ВКХП №2 почав переробку гречки на гречану крупу, і з тих пір також належить до провідних виробників гречаної крупи України.

Укрпромінвест-Агро загалом є одним з найбільших українських виробників цукру, він є частиною групи Укрпромінвест, яка є найбільшим виробником кондитирської продукції в Україні (корпорація Рошен), а також одним з найбільших виробників молочної продукції (Вінницький молочний завод Рошен).

Огляди компаній: