Веревський збільшує контроль над Кернелом

15 лютого 2023

Засновник та основний власник Кернела Андрій Веревський планує сконцентрувати більше 50% акцій компанії.

За повідомленням порталу Latifundist Антимонопольний комітет України дозволив кіпрській компанії Namsen Limited, контрольованій головою ради директорів «‎Кернел»‎ Андрієм Веревським, збільшити кількість акцій Kernel Holding S.A. (Люксембург) більш ніж до 50% із нинішніх 39,3%

За даними Варшавської фондової біржі, Namsen Limited Веревського зараз володіє 39,27% у статутному капіталі Kernel Holding S.A; 5,01% належить фонду Kopernik Global Investors LLC; а решта 55,7% — іншим акціонерам.

В 2022 році вартість акцій Кернелу знизилась на 70%, тож можна припустити, що основний акціонер компанії скористався нагодою та викуповує акції Кернела по прийнятній ціні.

Нагадаємо, до цього часу Кернел був єдиною українською публічною компанією, основний власник якої не володів часткою хоча б в 50% загальної кількості акцій.

Також нагадаємо, що використовуючи наявні фінансові ресурси внаслідок успішних з операційної та фінансової точки зору останніх двох років до початку повномасштабного російського вторгнення, ще в 2021 році сам Кернел активно проводив викуп своїх акцій.

Огляди компаній: