МХП отримає новий кредит від ЄБРР

15 лютого 2023

Вказані кошти будуть спрямовані на фінансування сезонних потреб МХП в оборотному капіталі для виробництва соняшникової олії.

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть кредит у розмірі $100 млн для ТОВ "МХП Фуд Трейдинг" (дочірня компанія агрохолдингу МХП), повідомляє АПК-Інформ з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Основною метою проєкту є забезпечення достатнього фінансування для процесів закупівлі та накопичення насіння соняшнику та виробництва з нього олії для подальшого експорту з України», - зазначили в ЄБРР.

Очікується, що надання позики «підвищить стійкість МХП в умовах війни в Україні, що позитивно вплине на світову продовольчу безпеку».

Також повідомляється, що безпосередньо ЄБРР профінансує компанію на суму еквівалентну $90 млн, а решту суми позики нададуть сторонні кредитори.

Надання вказаного кредиту було схвалено 14 грудня 2022 р., але деталі угоди було розкрито лише зараз.

Нагадаємо, що незважаючи на повномасштабне російське вторгнення, в 2022 році МХП збільшив переробку соняшнику у порівнянні з минулим роком, а експорт соняшникової олії компанією склав 269 тис. тон (+30% до 2021 року).

Огляди компаній: