Товарообіг Eva та Varus в 2022 році був близьким до показників попереднього року

22 березня 2023

Згідно інформації від співвласника обох мереж Руслана Шостака показники виторгу обох мереж в гривні були близькими до 2021 року, в доларі – знизились.

В своєму інтерв’ю Forbes співвласник мереж Eva та Varus Руслан Шостак поділився інформацією про те, як мережі пережили перший рік повномасштабної війни.

Станом на лютий 2022 в мережі Varus було 113 магазинів, чистий дохід компанії в 2021 році склав 13.8 млрд грн, а операційний прибуток – 475 млн грн.

Після початку повномасштабного вторгнення частина магазинів опинилась на окупованій території та у безпосередній близькісті до лінії фронту. В Київській області було зруйновано склад замороженої продукції.

Незважаючи на це, компанії вдалось досить швидко перебудувати логістичні процеси, і вже на кінець травня в мережі працювало 97 магазинів.

В другій половині року компанія вже досить активно (відносно більшості конкурентів) відкривала нові торгівельні точки – всього було відкрито вісім нових Varus, тож станом на середену березня в мережі вже працювало 103 супермаркети.

Руслан Шостак також відзначив, що виторг мережі в 2022 році був близьким до показника попереднього року.

Щодо ситуації в мережі Eva, вона дещо схожа на показники Varus.

В лютому 2022 року в мережі було близько 1150 торгівельних точок, після початку вторгнення їх кількість зменшилась і станом на початок травня складала 952.

Протягом другої половини 2022 року – початку 2023 року було відкрито 26 нових магазинів Eva (для порівняння – в 2021 році 77), ще декілька відновили роботу на деокупованих територіях. Станом на березень мережа Eva складалась з 990 магазинів.

Роздрібний бізнес групи в 2022 році був прибутковим. Це дозволяє групі розвиватись – відкривати нові магазини, також було відновлено будівництво великого логістичного центру під Одесою.

В 2023 році група планує продовжувати свій розвиток та вийти на операційні показники бізнесу до повномасштабного вторгнення.

Більше про мережу Eva читайте в нашому огляді, все про мережу Varus - за посиланням.

Огляди компаній: