ІМК завершила весняну посівну

22 травня 2023

Один з найбільших українських агрохолдингів завершив цьогорічну весняну посівну кампанію, всього посіяно 78.5 тис. га зернових та олійних культур.

За повідомленням ІМК ходинг завершив весняну посівну кампанію 2023. Загалом у порівнянні з минулорічними показниками посівна площа під кукурудзою несуттєво зменшилась – з 50 тис. га до 46 тис. га, під соняшником, навпаки, значно збільшилась - з 19 тис. га до 32 тис. га (це найбільше значення за останні роки).

Нагадаємо, що в поточному сезоні компанія також значно збільшила посівні площі під озимою пшеницею. Якщо в минулому сезоні вона складала 18.3 тис. га, то в поточному було посіяно 33 тис. га.

Також важливо, що в сезоні 2023/24 загальна посівна площа ІМК повернулась до рівня до повномасштабного вторгнення – всього посіяно більше 110 тис. га зернових та олійних культур. В минулому сезоні загальна посівна площа холдингу становила 87.7 тис. га (значна частина земельного банку ІМК знаходилась в регіоні активних бойових дій в березні 2022 року, тож, незважаючи на відхід армії рф з півночі України наприкінці березня, великі площі все ще залишались замінованими).

Огляди компаній: