В першому кварталі 2023 року Київстар покращив фінансові показники

9 травня 2023

Згідно операційного звіту материнської компанії Київстар – Veon Holding – виручка найбільшого українського оператору мобільного зв’язку в 1 кварталі 2023 року перевищила 8 млрд грн.

Згідно операційного звіту Veon Holding в першому кварталі 2023 року загальна кількість абонентів компанії знизилась у порівнянні з минулорічним показником на 7% та склала 24.3 млн осіб.

Незважаючи на це, за рахунок збільшення тарифів, виручка Київстар в звітному кварталі зросла у порівнянні з минулорічною на 6% та склала 8.4 млрд грн. EBITDA (операційний прибуток до амортизації) компанії майже не змінилась у порівнянні з показником першого кварталу 2022 року та становила 4.9 млрд грн.

Протягом звітного періоду інвестиції в розвиток компанії становили 780 млн грн.

Щодо показників різних напрямків діяльності Київстар, наразі кількість зареєстрованих користувачів Helsi складає 25 млн осіб, серед них 2.5 млн осіб активно користувались системою протягом кварталу (було призначено 1.8 млн записів до лікарів).

Кількість підписників Київстар ТБ склала близько 1 млн осіб, що на 27% більше минулорічної кількості.

Нагадаємо, що незважаючи на повномасштабне російське вторгнення, в 2022 році Київстар наростив свій виторг у порівнянні з попереднім роком на 8.2% до 31 млрд грн (в доларовому еквіваленті виторг знизився на 8%).

Основним власником Київстар (через Veon Holding) залишається група Альфа російського бізнесмена українського походження Михайла Фрідмана та його партнерів.

Огляди компаній: