Метінвест – операційний звіт за перший квартал 2023 року

15 травня 2023

В звітному кварталі компанії Метінвеста подвоїли випуск залізної руди та сталі у порівнянні з попереднім кварталом.

Група Метінвест оприлюднила операційний звіт за перший квартал 2023 року.

Згідно даних звіту виплавка сталі групою протягом кварталу склала 491 тис. тон (250 тис. тон протягом четвертого кварталу 2022 року). Нагадаємо, що в результатах група відображає лише виробництво на Каметсталі, в той час як виплавка на Запоріжсталі (частка Метінвесту – 50%) в загальні дані не включена.

Через відключення електроенергії викликані російськими обстрілами української енергетичної інфраструктури, Каметсталь зупиняла виробництво в листопаді 2022 року, та лише поступово відновлювала випуск продукції в грудні, тому основна причина зростання показників виробництва в звітному кварталі у порівнянні з попереднім – саме ситуація з електроенергією.

У порівнянні з показником першого кварталу 2022 року зниження обсягів виробництва сталі дуже суттєве (-75%) за рахунок того, что в січні-лютому 2022 року працювали мариупольські комбінати Метінвесту.

В той же час зниження виплавки сталі на Каметсталі в першому кварталі 2023 року у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року склало лише 19%.

Щодо показників Запоріжсталі, виплавка сталі якою не включена в консолідовані показники групи, для інформації, в звітному кварталі Запоріжсталь виплавила 394 тис. тон сталі, що на 41% перевищило показник попереднього кварталу, але було на 39% нижче виплавки сталі протягом першого кварталу 2022 року.

Виробництво залізорудного концентрату групою в звітному кварталі становило 2.3 млн тон у порівнянні з 1 млн тон в попередньому. Наразі Метінвест фокусується на виробництві на реалізації концентрату та окатишів з високим вмістом заліза.

Випуск вугільного концентрату протягом першого кварталу 2023 року становив 1.461 млн тон, що на 15% перевищив показник попереднього кварталу та на 14% - показник аналогічного періоду минулого року.

Огляди компаній: