Fairfax збільшує частку в Овостарі до 17%

28 липня 2023

Міжнародна страхова група Fairfax Financial Holdings збільшила частку в капіталі одного з найбільших українських виробників курячиих яєць Овостар з 10.4% до 17.5%.

Згідно повідомлення на Варшавській фондовій біржі, частка канадської страхової групи Fairfax в одному з найбільших українських виробників та експортерів курячих яєць – компанії Овостар – збільшилась з 10.4% до 17.5%.

Враховуючи, нещодавнє повідомлення про те, що 30 червня 2023 року інший страховий холдинг Allianz OFE продав 5.19% акцій Овостару, можна зробити висновок, що Fairfax наростив свою частку в основному саме за рахунок Allianz.

Мажоритарними акціонерами Овостару через Prime One Capital Ltd є українські бізнесмени Борис Бєліков та Віталій Вересенко, які володіють 68% компанії.

Fairfax став другим за часткою акціонером Овостару, інші компанії, які володіють часткою більше 5%, - Generali та Aviva.

Нагадаємо також, що Fairfax з часткою в 30% є одним з найбільших акціонерів іншого українського публічного агрохолдингу – компанії Астарта, а також є основним акціонером страхової компанії ARX.

За нашими очікуваннями, 2023 рік може стати найкращим в історії Овостару з точки зору фінансових показників. Наш аналіз фінансового звіту компанії Овостар за перший квартал 2023 року – за посиланням.

Огляди компаній: