В Україні знову зростає виробництво чавуну та сталі

8 серпня 2023

Після провалу в червні, викликаного знищенням Каховської ГЕС та ремонтними роботами на Запоріжсталі, в липні виробництво сталі досягнуло найвищого з початку року рівня.

Згідно попередньої інформації асоціації Укрметалургпром, в липні українські металурги виплавили 600 тис. тон сталі, що відразу на 38% більше, ніж в червні (436 тис. тон). У порівнянні з липнем 2022 року виплавка сталі зросла більше ніж в два рази.

Загалом з початку року виробничі показники українських металургів зростали до червня, в якому відбувся локальний провал через вплив підриву Каховської ГЕС на діяльність комбінату Арселор Міттал Кривий Ріг та ремонтних роботах на Запоріжсталі.

Вже в липні Арселор Міттал почав нарощувати обсяги виробництва, в той же час як виплавка сталі на Запоріжсталі досягнула найбільшого показнику з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Виплавка сталі в Україні липень 2023

Щодо виробництва чавуну, то в липні воно також зросло у порівнянні з червнем – до 530 тис. тон (487 тис. тон).

Всього за перші сім місяців 2023 року українські металурги виплавили 3.4 млн тон чавуну (-30% до минулорічного показнику, за рахунок високого рівня виробництва до повномасштабного вторгнення – в січні та лютому 2022 року), та приблизно стільки ж сталі (-29%).

Огляди компаній: