Кількість магазинів Comfy перевищила 100

31 грудня 2023

Компанія перевиконала свої плани на 2023 рік по відкриттю нових маркетів, поточна кількість магазинів Comfy є більшою, ніж до повномасштабного вторгнення.

Наприкінці 2023 року мережа Comfy відкрила два нових супермаркети електроніки та побутової техніки – у столичному ТРЦ Blockbuster Mall та у Чернівцях в ТРЦ Майдан.

Таким чином, наразі загальна кількість магазинів мережі становить 102, тож можна відзначити, що компанія перевиконала свої плани щодо загальної кількості магазинів на кінець 2023 року – в планах компанії було довести кількість супермаркетів до 100.

Нагадаємо, що на початок 2023 року мережа Comfy складалась з 82 супермаркетів, на 17 менше, ніж станом на початок повномасштабного вторгнення.

14 з відкритих протягом 2023 року супермаркетів було відкрито в локаціях, що раніше займав конкурент – мережа Ельдорадо, яка є близькою до банкрутства та намагається розпочати процедуру санації.

Зараз у Comfy три базових формати магазинів, які залежать від місцезнаходження, кількості населення навколо і доступної площі. Є формат торгового залу площею 500 кв. м, понад 500 кв. м (це, здебільшого, флагманські магазини) і 300 кв м (здебільшого в малих містах).

Згідно фінансового звіту компанії Комфі Трейд, яка є оператором мережі Comfy, її виторг в 2022 році склав 16.6 млрд грн, що на 16% менше, ніж в попередньому році.

Динаміка виторгу компанії протягом останніх років наведена на графіку нижче:

Виручка мережі Comfy

За перші дев'ять місяців 2023 року, Comfy значно збільшила свій виторг (більше ніж на 50%) у порівнянні з минулорічним (за нашими оцінками, до 17-18 млрд грн), тож можна очікувати, що за підсумком року загальний виторг компанії в національній валюті буде близьким до 25 млрд грн.

Мережа залишається однозначним номером один на роздрібному ринку країни в сегменті електроніки та побутової техніки.

Огляди компаній: