Grammarly скоротить 230 співробітників

8 лютого 2024

Компанія Grammarly повідомила про плани в рамках реструктуризації скоротити 230 своїх співробітників

Компанія Grammarly повідомила DOU, що в межах реструктуризації бізнесу скорочує близько 230 членів своєї глобальної команди, або 21% співробітників, 37 з них — українські спеціалісти, що теж становить 21% команди.

В повідомленні компанії зазначається, що реструктуризація не пов’язана з необхідністю оптимізації витрат, бізнес Grammarly залишається прибутковим і продовжує зростати.

Нагадаємо, що Grammarly - це компанія, що виросла зі старт-апу, створеного українськими засновниками, до лідеру світового ринку з допомоги написання та перевірки текстів.

З 2017 по 2021 роки компанія провела три раунди з залучення інвестицій на загальну суму в $400 млн (останній раунд підняв загальну оцінку компанії до $13 млрд), але протягом останнього періоду часу зіткнулася з великою конкуренцією з боку світових IT-гігантів, які активно розвивали свої мовні AI проекти.

Щодо скорочень в IT індустрії, то вони вже стають світовим трендом, оскільки відносно низькокваліфікована робоча сила вже зараз може бути замінена рішеннями на базі AI.

Так, в своєму фінансовому звіті за 2023 рік, компанія Meta (власник мереж Facebook та Instagram) зазначила, що кількість її працівників станом на 31 грудня 2023 року становила 67.3 тис. осіб, на 22% менше, ніж рік тому.

Огляди компаній: