Процес делістингу Кернела призупинено

4 березня 2024

Polish Financial Supervision Authority повідомила компанію Кернел про те, що розгляд її заявки на делістинг з Варшавської біржі призупинено.

Згідно інформації, наведеної на офіційному сайті компанії Кернел, Polish Financial Supervision Authority (польський наглядовий орган за фінансовими операціями), який розглядає заявку компанії на делістинг з Варшавської біржі, повідомив компанію про те, що розгляд заявки на делістинг призупинено.

Дане рішення прийнято через початок судового процесу міноритарієв проти Ради директорів Кернела в судах Люксембургу. Polish Financial Supervision Authority повідомляє Кернел про те, що закінчення розгляду справи в суді, рішення по делістингу прийнято не буде.

Нагадаємо, що 15 травня 2023 року Кернел подав заявку заявку до Polish Financial Supervision Authority щодо делістингу компанії з Варшавської фондової біржі.

Після цього, Кернел провів додаткову емісію акцій, в результаті якої частку мінорантних акціонерів компанії було розмито на користь Андрія Веревського (до цього через загрозу делістингу свої частки в Кернелі Веревському продали польські пенсійні та інвестиційні фонди, які не мають права тримати в своїх портфелях акції непублічних компаній).

В своєму повідомленні від 23 лютого 2024 року компанія повідомила про те, що 20 лютого 2024 року вона отримала два судових позови від мінорантних акціонерів, в яких міноритарії вимагають скасувати рішення компанії про допемісію акцій.

ShareUAPotential продовжує слідкувати за розвитком подій в одному з найбільших українських корпоративних конфліктів останніх років.

Огляди компаній: