Кернел подав заявку на делістинг з Варшавської біржі

15 травня 2023

15 травня Кернел подав заявку заявку до Polish Financial Supervision Authority щодо делістингу компанії з Варшавської фондової біржі.

За підсумками тендеру на викуп акцій компанією Namsen Limited (контрольованої Андрієм Веревським) у мінорантних акціонерів Кернелу дві третини міноритарієв погодились продати акції Кернелу основному акціонеру, одна третина – не погодилась.

Наступний крок Андрія Веревського для виключення акцій Кернелу з торгів на Варшавській фондовій біржі – подача заявки до Polish Financial Supervision Authority (польський наглядовий орган за фінансовими операціями).

Згідно чинних польських регуляцій, рішення про делістинг компанії може бути прийнято або загальним зібранням акціонерів, або іншим компетентним зібранням, на якому присутні представники більше 50% акціонерів компанії, якщо за це рішення проголосує 90% присутніх на зібранні акціонерів.

На сьогодні Веревський володіє лише 80% акцій, що мають право голосу на загальних зборах акціонерів, але основний акціонер та Рада директорів компанії вважають, що оскільки материнська компанія групи зареєстрована в Люксембурзі, на неї не розповсюджуються зазначені вище польські регуляції, і делістинг можна проводити на основі рішення Ради директорів, не скликаючи загальні збори акціонерів.

Фінальне рішення щодо делістингу – за Polish Financial Supervision Authority.

Огляди компаній: