Нібулон перевалив 2 млн тон зерна через термінал в Ізмаїлі

19 лютого 2024

Незважаючи на активну роботу українських глибоководних портів, Нібулон продовжує експортувати значні обсяги зерна Дунаєм.

Компанія Нібулон повідомила про те, що загальний обсяг перевалки зернових та олійних через річковий термінал в Ізмаїлі перетнув позначку в 2 млн тон.

Нібулон почав будувати свій новий термінал практично одразу після початку повномасштабного російського вторгнення, перші ж баржі були завантажені у вересні 2022 року.

Можна з упевненістю сказати, що саме цей актив забезпечив компанії виживання за дуже складних умов, в яких опинився Нібулон після початку вторгнення та блокування роботи українських глибоководних портів.

Вся бізнес-модель Нібулона, яка була побудована навколо річкових терміналів на Дніпрі та Південному Бузі, а також перевалці в Миколаївському порті (який не працює до поточного моменту), з початком вторгнення була зруйнована.

До поточного моменту саме Ізмаїльський портовий термінал та румунська Константа залишаються основним експортним шляхом для Нібулона, який, в свою чергу в 2023 році повернувся до переліку провідних українських експортерів зерна.

За нашими очікуваннями, в 2023 році фінансові результати Нібулону суттєво покращаться у порівнянні з 2022 роком, але подальші перспективи компанії (на нашу думку) все ще залишаються невизначеними.

Огляди компаній: