В 2023 році мережа Сільпо зросла у відповідності до попередніх планів

30 грудня 2023

Нещодавно мережа Сільпо поповнилась новим супермаркетом у Вишневому, 29 грудня внаслідок російської ракетної атаки постраждав супермаркет мережі в дніпровському ТРЦ Appolo.

24 грудня відкрив свої двері новий супермаркет мережі Сільпо у Вишневому Київської області. Новий дизайнерський супермаркет присвячено темі Wall Street, його торгівельна площа становить 1.5 тис. кв м. Сільпо поєднало у оформленні магазину дві епохи розвитку біржових торгів, починаючи з галасливої паперової до цифрової з комп'ютерами та криптовалютами.

Новий супермаркет став 312-м працюючим магазином мережі Сільпо, до того ж компанія оперує чотирьма делікатес-маркетами Le Silpo.

Але вже 29 грудня внаслідок російської ракетної атаки постраждав супермаркет компанії, який розташований в ТРЦ Apollo в Дніпрі, тож як мінімум деякий час цей супермаркет працювати не буде.

Нагадаємо, що станом на кінець 2021 року загальна мережа Сільпо складалась з 333 супермаркетів. Внаслідок російської агресії 31 супермаркет зазнав часткових або повних руйнувань в 2022 році (з них 17 відновлено), 18 супермаркетів залишилось на захопленій росіянами території.

Натомість, протягом 2022 року було відкрито 8 нових магазинів, їх загальна кількість в мережі станом на кінець 2022 року становила 305 (включаючи 4 Le Silpo). Виторг мережі в 2022 році збільшився у порівнянні з попереднім роком на 7% та становив 62 млрд грн (згідно звітності оператора мережі ТОВ Сільпо-Фуд загальний виторг компанії становив 70 млрд грн, але частину обороту становили гуртові продажі).

В 2023 році мережа продовжила свій розвиток. Раніше, в своїх прогнозах на поточний рік компанія заявляла про плани збільшити кількість супермаркетів Сільпо до 315, тож наразі можна сказати про досягнення планових показників.

Сільпо кількість магазинів 2023

За нашими оцінками, за перші дев’ять місяців поточного року виторг Сільпо збільшився у порівнянні з минулорічним на 20-25%, тож можна очікувати, що за весь 2023 рік він становитиме 75-80 млрд грн (без врахування гуртових продаж).

Сума кредитів ТОВ Сільпо-Фуд на кінець 2022 року становила 4.6 млрд грн. Це є достатньо адекватним показником як для продовольчої мережі, до того ж, 75% цих кредитів – це кредити в національній валюті. В 2022 році компанія частково пролонгувала та реструктурувала свої банківські кредити.

За нашими попередніми оцінками, мережа в змозі генерувати операційний грошовий потік в достатньому для виконання своїх зобов’язань рівні.

Щодо подальших планів на майбутнє, раніше компанія заявляла про плани щодо збільшення мережі до 365 магазинів до кінця 2025 року.

Огляди компаній: