У вересні українські металурги виплавили 558 тис. тон сталі

10 жовтня 2023

Всього з початку 2023 року українські металургійні підприємства виробили 4.4 млн тон чавуну та майже 4.6 млн тон сталі.

Згідно попередньої інформації асоціації Укрметалургпром, у вересні українські металурги виплавили 558 тис. тон сталі, що поступається показникам двох попередніх місяців (коли виплавка становила більше 600 тис. тон), але на 64% більше, ніж у вересні 2022 року.

Загальна виплавка на потужностях, що знаходяться на неокупованих територіях (без врахування комбінатів в окупованому Маріуполі), все ще на 40-45% поступається показникам до повномастабного вторгнення. Дещо кращими є показники на Каметсталі, Запоріжсталі та Інтерпайпі, гіршими - на Арселор Міттал Кривий Ріг.

Виплавка сталі в Україні вересень 2023

Виробництво чавуну у вересні становило 487 тис. тон.

Всього за перші дев'ять місяців 2023 року українські металурги виплавили 4.4 млн тон чавуну (-19.5% до минулорічного показнику, за рахунок високого рівня виробництва до повномасштабного вторгнення – в січні та лютому 2022 року), та 4.6 млн тон сталі (-17%).

За нашими оцінками, в разі продовження деблокування українських глибоководних чорноморських портів, а також за рахунок відновлення внутрішнього попиту на металопрокат в Україні (яке відбувається протягом поточного року), металургійне виробництво може продовжити зростати. Але при цьому є і ризики, основний з яких - можливі обстріли української енергетичної інфраструктури росією наприкінці року.

Огляди компаній: