Укрпромінвест залишається найбільшим виробником борошна в Україні

13 лютого 2024

Вінницький комбінат хлібопродуктів №2, що входить до групи компаній Укрпромінвест-Агро, в 2023 році виробив 110 тис. тон борошна.

За інформацією Facebook-сторінки групи Укрпромінвест-Агро, 2023 рік провідне переробне підприємство групи ВКХП №2 завершило із найвищими по Україні показниками виробництва борошна - 110 тис. тон (в 2022 році - 117 тис. тон).

Також підприємство стало найбільшим експортером галузі, із часткою 20,7% у загальному експорті борошномельної продукції.

Основними іноземними ринками збуту продукції ВКХП №2 у 2023 році стали Франція, Словаччина, Німеччина, Словенія, Угорщина, Польща, Італія, Латвія, Литва, Греція, Ізраїль, Румунія та Молдова.

Укрпромінвест-Агро загалом - це один з найбільших українських агрохолдингів з земельним банком в 110 тис. га, провідний виробник цукру. Також відзначимо, що Укрпромінвест-Агро - це частина групи Укрпромінвест, яка є найбільшим виробником кондитирської продукції в Україні (корпорація Рошен), а також одним з найбільших виробників молочної продукції (Вінницький молочний завод Рошен).

Огляди компаній: