Кернел запустить Старокостянтинівський ОЕЗ на початку 2024 року

31 травня 2023

Будівництво нового підприємства по переробці олійних загальною потужністю 1 млн тон сировини почалося ще навесні 2019 року.

На початку 2024 року Кернел планує запуск Старокостянтинівського ОЕЗу, повідомляє Latifundist з посиланням на виступ генерального директора компанії Євгена Осипова на конференції Grain Ukraine 2023.

Цей об’єкт є найбільшим «довгобудом» Кернелу. На початку будівництва комплексу заявлена сума інвестицій становила $130 млн. Планувалося, що новий ОЕЗ буде введено в експлуатацію в 2020 році, але через різні причини, будівництво затягнулося.

В 2021 році компанія змінила кошторис проекту – загальна сума необхідних інвестицій зросла до $270 млн, новою очікуваною датою вводу в експлуатацію розглядалася весна 2022 року.

Повномасштабне російське вторгнення в лютому 2022 року внесло додаткові корективи в плани групи, і будівництво ОЕЗу було призупинено.

В разі запуску заводу Кернел посилить свої і без того сильні позиції серед переробників олійних. За нашими оцінками, частка компанії серед українських виробників та експортерів соняшникової олії в поточному сезоні (за період з вересня по квітень) складає близько 20%.

З нашим нещодавнім оглядом ринку соняшнику та соняшникової олії можна ознайомитись за посиланням.

Огляди компаній: