Веревський проти міноритарієв – на горизонті суд в Люксембурзі

24 лютого 2024

Компанія Кернел повідомляє про початок розгляду справи міноритарних акціонерів компанії проти рішення Ради Директорів компанії щодо нового випуску акцій.

В своєму повідомленні від 23 лютого компанія Кернел зазначає про те, що 20 лютого 2024 року вона отримала два судових позови від восьми акціонерів, що представляють 0.4% від їх загальної кількості (ми припускаємо, що частку було визначено з врахуванням нового випуску акцій, яким розмито частку міноритарних акціонерів з 19.6% до близько 5%, тож без врахування нового випуску – приблизно 1.6% загальної кількості - примітка ShareUAPotential).

В першому позові міноритарії вимагають тимчасово призупинити рішення Ради Директорів компанії щодо ініціювання додаткового розміщення акцій та щодо збільшення статутного капіталу після розміщення акцій.

Попереднє засідання призначене на 18 березня 2023 року.

Другий позов вимагає скасувати ті саму рішення Ради Директорів Кернела або компенсувати отримані збитки, що виникли внаслідок дій Ради Директорів та Namsen Limited Андрія Веревського по відношенню до міноритарієв. По даному позову процедурне слухання ще не призначене.

Додатково Кернел повідомляє, що в січні 2024 року в рамках справи, розпочатої в жовтні 2023 року тими ж мінорантними акціонерами компанії, було подано позов до Окружного суду в Люксембурзі. В рамках даного позову позивачі вимагають скасувати деякі рішення Ради Директорів компанії, в тому числі щодо делістингу компанії з Варшавської біржі.

Більше про розмиття частки міноритарієв Кернела – за посиланням. Про те, Як поляки Кернел фінансували – історія про те, як за гроші, отримані від розміщення акцій на Варшавській біржі Андрій Веревський будував Кернел – за іншим посиланням.

Огляди компаній: