Станом на початок 2024 року в мережі Varus 108 супермаркетів

8 січня 2024

30 грудня відкрився другий супермаркет мережі в Одесі, тож загальна кількість магазинів Varus станом на кінець 2023 року становить 108.

Згідно до попередніх планів компанії, Varus розширує свою присутність на Одещині - 30 грудня компанія відкрила свій другий супермаркет в Одесі.

Загалом це 108-й супермаркет мережі. Нагадаємо, що на момент початку повномасштабного російського вторгнення працювало 113 магазинів Varus, в основному на Дніпропетровщині та в Києві.

Після початку повномасштабного вторгнення частина магазинів опинилась на окупованій території та у безпосередній близькісті до лінії фронту. В Київській області було зруйновано склад замороженої продукції.

Незважаючи на це, компанії вдалось досить швидко перебудувати логістичні процеси, і вже на кінець травня 2022 року працювало 97 її магазинів.

Динаміка кількості супермаркетів Varus наведена на наступному графіку:

Varus кільксть магазинів грудень 2023

Щодо показників виторгу, в 2022 році виторг компанії Омега – оператора мережі – становив 14.6 млрд грн, на більше 6% ніж в попередньому році. За обсягом виторгу Varus посідав п'яте місце серед продовольчих рітейлерів України, поступаючись двом безумовним лідерам - АТБ-Маркет та Fozzy, а також Метро та Новус.

За перші дев'ять місяців 2023 року виторг мережі збільшився у порівнянні з минулорічним майже на 20%, що, загалом, відповідає загальній тенденції в українському продовольчому рітейлі.

Огляди компаній: